‘Gentsche Festspiele’ in de KANTL: ‘Gentse Vleugels’ en kamermuziekfestival

Tijdens de Gentse Feesten kunt u in de KANTL opnieuw terecht voor literatuur en muziek. 

{entry_title}

Terwijl literatuurliefhebbers tijdens de Gentse Feesten elke dag om 17 uur een Literair Zomerlief kunnen vinden, verwennen we u tijdens deze Gentse Feesten ook opnieuw met muziek tijdens de 'Gentsche Festspiele'. In de namiddag zijn er de Gentse Vleugels, 's avonds serveren we kamermuziek.

De Gentse Vleugels zijn een vaste waarde tijdens de Gentse Feesten. Ook dit jaar kan u in de namiddag in de KANTL terecht voor het betere pianorecital. Achter het klavier zitten studenten en jonge alumni van het Conservatorium maar ook door de wol geverfde muzikanten als Jan Vermeulen, Tomeu Moll-Mas, Daan Vandewalle & Nataša Penezić. Zij serveren een keur aan muzikale stijlen, genres en tijdsperiodes. Zo brengen Guy en Yanna Penson muziek van Buxtehude, Vivaldi & Johann Christian Bach voor twee klavecimbels. Duo Vermeulen en Peeters focussen op Brahms terwijl Stephane Ginsburgh een uitgekiend programma rond Beethoven en Webern brengt. Vreemde eend in de bijt is dit jaar Andrés Navarro García met een eigenzinnig eresaluut aan de Fluxusbeweging.

's Avonds bent u bij ons welkom voor uw dagelijkse dosis kamermuziek. Acht avonden na elkaar scharen zich een of meerdere musici rond de piano en brengen ze het beste uit het klassieke kamermuziekrepertoire. Curator en bezieler van dit festival is concertpianist Timur Sergeyenia.

Meer info en tickets vindt u hier.

De Gentsche Festspiele zijn een organisatie van de KANTL, Trefpunt en KASK Conservatorium.

  Deel deze pagina