NACHT VAN DE CANON: spetterend literair feest van zonsondergang tot diep in de nacht

De NACHT VAN DE CANON wordt een spectaculair hoogtepunt van onze werking rond klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur. 

De namen van de artiesten zijn nu bekend!

{entry_title}

Een groot vaarwelfeest voor de oude canon, in afwachting van de nieuwe

In 2015 stelden de KANTL en het Vlaams Fonds voor de Letteren een dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur op: een lijst met 50(+1) essentiële literaire werken. In 2020 wordt deze canon voor het eerst hernieuwd. Sommige titels zullen verdwijnen, andere werken worden toegevoegd. In blijde verwachting van de 'nieuwe' canon nemen we op 19 oktober afscheid van onze eerste canonlijst met een spetterend literatuurfeest.

Tijdens de NACHT VAN DE CANON wordt het imposante Academiegebouw compleet ingepalmd door schrijvers, muzikanten, acteurs en andere artiesten. Van in de donkere gewelfkelder tot op de pittoreske torenkamer komt de literatuur tot leven: van Ruusbroec tot Reve, van Hadewijch tot Haasse en van Conscience tot Claus. Met gitaar en gefluister, met beats en met rhymes, met poëzie en performance.

 

Met trots presenteren wij onze affiche:

Literatuur

Negen literaire auteurs goochelen met woorden in de tapijtenzaal, al dan niet in combinatie met muziek: Jeroen Olyslaegers, Christophe Vekeman, Delphine Lecompte, Andy Fierens, Sien Volders, Xavier Roelens, Bert Moerman, Simone Atangana Bekono en Veva Leye.

Muziek

We zijn trots ook enkele sterren aan het muzikale firmament te kunnen verwelkomen: Roosbeef (solo) zal diep in de nacht uw literaire ziel zeer canoniek doen knisperen. Het internationaal gerenommeerde muziekensemble Zefiro Torna zal u betoveren, en singersonger Ignatz brengt u nachtmuziek (of is het zondagochtendmuziek?). Colette Broeckaert, Ehsan Yadollahi en Köhn zoeken elk op hun manier het experiment op in hun muziek.        

Theater/voordracht

Theatermakers Anneleen Cnudde en Nathan Everaert brengen werk van canonauteurs in een intieme setting: onze torenkamer.

... en dan is er nog Charon Makvi, een poëzierobot die aan de hand van impulsen uit haar omgeving (temperatuur, beweging, kleur, geluid) gedichten genereert.

Wil je dit literaire/muzikale vuurwerk niet missen? 

Wanneer? 19 oktober 2019 van 21 uur tot 3 uur ’s nachts. De deuren openen om 20u30.
Waar? KANTL – Koningstraat 18 – 9000 Gent
Meer info en tickets vind je hier.
Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Wees er snel bij, want op = op!

  Deel deze pagina