De KANTL trakteert op literatuur, een hele zomer lang

Geen zomer zonder lezen. Wees welkom op KANTeLing 2019, ons zomerfestival in Beauvoorde, op Literair Zomerlief tijdens de Gentse Feesten, op Apéro Poëzie tijdens Theater Aan Zee en op Zomerland in het Huis van Herman Teirlinck. Haal je agenda maar boven:

{entry_title}

3 juli: KANTeLing 2019 in Beauvoorde

We trappen af met KANTeLing 2019, dat dit jaar in het teken staat van ‘engagement in de letteren’. In dit tijdperk van klimaatbrossers, gele hesjes en #MeToo worden er verhitte debatten gevoerd via sociale media. Op Twitter, WhatsApp of Facebook is iedereen opiniemaker. Maar wat met de letteren? Getuigen zij nog van enig engagement? En hoe klinkt dat dan?

We verwelkomen o.a. Geert Buelens, Dominique De Groen en Radna Fabias, Erik Vlaminck, Chokri Ben Chikha, Action Zoo Humain en Frontier Café Band.

Info en tickets vind je hier

 

21 tot 28 juli: Literair Zomerlief tijdens de Gentse Feesten

Een geweldige auteur en een gepassioneerde lezer brengen een literair fragment mee dat hen heeft ontroerd of geïnspireerd. Ze gaan met elkaar in gesprek over die fragmenten en keuvelen over het leven en het lezen, de zomer en alles wat raakt en blijft hangen. Het programma:

21 juli: Tom Lanoye en Chokri Ben Chikha
22 juli: Luuk Gruwez en Mia Doornaert
23 juli: Ann De Craemer en Jean Paul Van Bendegem
24 juli: Bart Moeyaert en Freek Braeckman
25 juli: Jozef Deleu en Caroline Pauwels
26 juli: Rachida Lamrabet en Nicky Aerts
27 juli: Joke J. Hermsen en Dominique Willaert & Nawel Kalbi
28 juli: Elvis Peeters en Peter Adriaenssens

Meer info en tickets vind je hier

 

8 augustus: Apéro Poëzie op Theater Aan Zee

In Apéro Poëzie vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven en nodigen een dichter uit die ze bewonderen. In deze canoneditie verwoorden presentator en taalminnaar Roos Van Acker en dichter Annemarie Estor hun liefde voor enkele canondichters.

Meer info en tickets vind je hier.

 

31 augustus: Zomerland in het Huis van Herman Teirlinck

Het karaktervolle huis van Herman Teirlinck kreeg in 2017 een nieuwe bestemming als inspirerende ontmoetingsplek voor schrijvers, artiesten, lezers en wandelaars. Tijdens een zomers evenement op 31 augustus brengen schrijvers en acteurs het leven en werk van Gerard Walschap in herinnering.

Meer info en tickets vind je hier.

 

Er wacht ons een inspirerende zomer.

  Deel deze pagina