De Jonge Academie rekruteert nieuwe leden voor 2020

De Jonge Academie rekruteert jaarlijks enkele jonge topwetenschappers en kunstenaars als nieuwe leden. Elk lid van de Jonge Academie wordt aangesteld voor een periode van vijf jaar.

Interesse om in dit fijne gezelschap de neerlandistiek te vertegenwoordigen? Stuur ten laatste op 18 december je dossier in.

{entry_title}

De Jonge Academie is een interdisciplinair gezelschap voor wetenschappers en kunstenaars. De leden-wetenschappers komen uit alle mogelijke kennisdisciplines, inclusief medische, ingenieurs-, exacte, sociale en humane wetenschappen.
De Jonge Academie werkt bottom-up: wetenschappers en kunstenaars vinden elkaar in werkgroepen rond thema’s die vanuit de leden zelf worden aangereikt, gekozen en getrokken. Afhankelijk van het onderwerp kan de uitkomst van zo’n werkgroep een evenement, een publicatie (beleidsadviserend standpunt, magazine, boek …), communicatiecampagne of nog iets anders zijn. De Jonge Academie organiseert ook twee keer per jaar een tweedaagse bijeenkomst, met een publieke activiteit. De leden van de Academie zijn geëngageerd en gaan graag met elkaar in dialoog. Ze hebben een open blik op de maatschappij, koesteren onderzoek en hebben interesse in elkaars domein.

De Jonge Academie werd opgericht in 2013 op initiatief van prof. dr. Dominique Willems en prof. dr. Hilde Symoens, binnen de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letterkunde (KANTL). Sinds 2014 wordt zij ook ondersteund door de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België.

Wil je deel uitmaken van dit mooie gezelschap? Dien dan nu een dossier in. Alle informatie over de vereisten en de selectieprocedure vind je hier.

  Deel deze pagina