NACHT VAN DE CANON

De NACHT VAN DE CANON wordt een spectaculair hoogtepunt van onze werking rond klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur. Een nachtelijk concert van Roosbeef (solo) is alvast iets om reikhalzend naar uit te kijken.

Roosbeef (solo) (Copyright foto: Felix Baumsteiger)

 

In 2020 wordt de lijst met 50(+1) essentiële werken uit de literaire canon voor het eerst hernieuwd. Sommige titels zullen verdwijnen, andere werken worden eraan toegevoegd. In blijde verwachting van de 'nieuwe' canon nemen we op 19 oktober spetterend afscheid van onze eerste canonlijst.

Voor de NACHT VAN DE CANON wordt het imposante Academiegebouw compleet ingepalmd door schrijvers, muzikanten, acteurs en andere artiesten. Van in de donkere gewelfkelder tot op de pittoreske torenkamer komt de literatuur tot leven: van Ruusbroec tot Reve, van Hadewijch tot Haasse en van Conscience tot Claus. Met gitaar en gefluister, met beats en met rhymes, met poëzie en performance.

 

Literatuur

Negen literaire auteurs goochelen met woorden in de tapijtenzaal, al dan niet in combinatie met muziek: Jeroen Olyslaegers, Christophe Vekeman, Delphine Lecompte, Andy Fierens, Sien Volders, Xavier Roelens, Bert Moerman, Simone Atangana Bekono en Veva Leye.

Muziek

We zijn trots ook enkele sterren aan het muzikale firmament te kunnen verwelkomen: Roosbeef (solo) zal diep in de nacht uw literaire ziel zeer canoniek doen knisperen. Het internationaal gerenommeerde muziekensemble Zefiro Torna zal u betoveren, en singersonger Ignatz brengt u nachtmuziek (of is het zondagochtendmuziek?). Colette Broeckaert, Ehsan Yadollahi en Köhn zoeken elk op hun manier het experiment op in hun muziek.        

Theater/voordracht

Theatermakers Anneleen Cnudde en Nathan Everaert brengen werk van canonauteurs in een intieme setting: onze torenkamer.

... en dan is er nog Charon Makvi, een poëzierobot die aan de hand van impulsen uit haar omgeving (temperatuur, beweging, kleur, geluid) gedichten genereert.

 

Wanneer? We duiken op 19 oktober 2019 rond 21 uur de nacht in en doen pas rond 03 uur het licht uit.  De deuren openen om 20u30.

Waar? KANTL - Koningstraat 18 - 9000 Gent

Tickets in voorverkoop kosten 18 euro (of 15 voor -26 jarigen of 3,50 kansentarief). Aan de kassa betaal je 25 euro (of 20 of 5).

 

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Koop dus tijdig je ticket, op = op!

 

  Deel deze pagina