NACHT VAN DE CANON

De NACHT VAN DE CANON wordt een spectaculair hoogtepunt van onze werking rond klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur. Een nachtelijk concert van Roosbeef (solo) is alvast iets om reikhalzend naar uit te kijken.

 

 

 

 

 

(Copyright foto: Felix Baumsteiger)

In 2020 wordt de lijst met 50(+1) essentiële werken uit de literaire canon voor het eerst hernieuwd. Sommige titels zullen verdwijnen, andere werken worden eraan toegevoegd. In blijde verwachting van de 'nieuwe' canon nemen we op 19 oktober spetterend afscheid van onze eerste canonlijst.

Voor de NACHT VAN DE CANON wordt het imposante Academiegebouw compleet ingepalmd door schrijvers, muzikanten, acteurs en andere artiesten. Van in de donkere gewelfkelder tot op de pittoreske torenkamer komt de literatuur tot leven: van Ruusbroec tot Reve, van Hadewijch tot Haasse en van Conscience tot Claus. Met gitaar en gefluister, met beats en met rhymes, met poëzie en performance.

Het programma wordt mondjesmaat bekendgemaakt, maar een eerste grote naam willen we alvast lossen: ROOSBEEF (solo) zal diep in de nacht uw literaire ziel zeer canoniek doen knisperen.

Wanneer? We duiken op 19 oktober 2019 rond 20 uur de nacht in en doen pas rond 03 uur het licht uit.

Waar? KANTL - Koningstraat 18 - 9000 Gent

Tickets worden vanaf 5 september hier online verkocht. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Koop dus tijdig je ticket, op = op!

  Deel deze pagina