Groot Dicté der Nederlandsche Taal

In het kader van het Matthias de Vriesjaar organiseert het Instituut voor de Nederlandse taal op woensdag 16 september 2020 van 14:00 – 17:00 uur het Groot Dicté der Nederlandsche Taal: een dictee waarbij niet het Groene Boekje leidend zal zijn, maar de regels van de Spelling-De Vries en Te Winkel. 

Dat is de spelling die in 1863 speciaal voor het schrijven van het Woordenboek der Nederlandsche Taal ontworpen werd en kort daarna in Nederland en Vlaanderen ook als de officiële spelling zou gaan gelden. 

Wie?

De tekst van het Dicté is geschreven door Kristien Hemmerechts en wordt door de auteur zelf voorgelezen.

Het Dicté is een organisatie van het Instituut voor de Nederlandse taal, samen met de KANTL.

Het Instituut voor de Nederlandse Taal wil een breed toegankelijk wetenschappelijk instituut zijn op het gebied van het Nederlands. Daarnaast wil het instituut een centrale positie innemen in het hele Nederlandse taalgebied (Nederland, Vlaanderen, Suriname en de Antillen) op het vlak van het wetenschappelijk verantwoord ontwikkelen, bewaren en duurzaam beschikbaar stellen van taalmateriaal. Daarmee levert het Instituut voor de Nederlandse Taal noodzakelijke bouwstenen voor de bestudering van het Nederlands.

Waar?

Het Dicté vindt plaats in ons Academiegebouw in Gent (Koningstraat 18), maar vanwege beperkte ruimte in de zaal (maximaal 25 deelnemers) kunt u ook online deelnemen en het evenement volgen via een livestream.

Wanneer?

Woensdag 16 september 2020 van 14 uur tot 17 uur

Inschrijven

Deelname is gratis, inschrijven (voor zowel op locatie als online) is wel verplicht. Dat kan via de website van het Instituut voor de Nederlandse taal.

  Deel deze pagina