Free the Word

Kan vrije meningsuiting de democratie ondermijnen? Free the Word is een avond van PEN Vlaanderen rond de paradox van de vrije meningsuiting, met uitgesproken opinies, pakkende literatuur en wonderschone muziek.

Het jaarlijkse evenement van PEN Vlaanderen strijkt neer in de MINARD en buigt zich over de paradox van de vrije meningsuiting. Komt de democratie in gevaar door het recht om altijd en overal je mening te uiten? Hoe gaan we om met extreme meningen die haat en verdeeldheid zaaien? Met de exponentiële groei van publieke platformen via de sociale media? Met manipulatie en fake news? Welke verantwoordelijkheid nemen de media hierin op? Zijn er grenzen aan de vrijheid? Hoe gevaarlijk is onze ongelimiteerde publieke ruimte vandaag? Ignaas Devisch, Maarten Boudry en Anne Provoost gaan erover in gesprek.

Kati Verstrepen, specialist vreemdelingenrecht, gaat in op de moeilijke visumproblematiek voor vervolgde schrijvers die hun land moeten ontvluchten, en de grenzen waar ze op stoten.

Acteur Dirk Roofthooft brengt een doorleefde lezing uit Ik zal de wereld nooit meer zien, het ophefmakende werk van Ahmet Altan, erelid van PEN Vlaanderen en momenteel opgesloten in een Turkse cel. (Het boek werd recent genomineerd voor een belangrijke literaire prijs!)

In zijn muziek laat Osama Abdulrasol verschillende culturen en muziekstijlen met elkaar fusioneren: van Arabisch tot Indisch, van jazz tot experimenteel. Een feest voor het oor!

Programma

Hind Fraihi introduceert
Ignaas Devisch, Maarten Boudry en Anne Provoost in debat
Kati Verstrepen becommentarieert
Dirk Roofthooft leest
Osama Abdulrasol musiceert

Dit is een evenement van PEN Vlaanderen, met steun van de KANTL.

 

Wanneer

Vrijdag 15 november om 20 uur

Waar

Minard, Romain Deconinckplein, 9000 Gent
(GPS Walpoortstraat 15)

Prijs

– basis: € 10 – 22 (*)
– studenten en nieuwkomers: € 7 – 19 (*)
(*) = prijs inclusief het boek Ik zal de wereld nooit meer zien van Ahmet Altan

Bestel uw ticket hier.

  Deel deze pagina