Fatena’s Poëziesalon: ‘Parels uit de canon’

In 2015 lanceerden de KANTL en het Vlaams Fonds voor de Letteren een dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur vanuit Vlaams perspectief. De werken uit die canon én enkele klassiekers uit de Arabische literatuur worden op 15 mei 2018 gelezen, bezongen en bewierookt in een bijzonder poëziesalon van Fatena Al Ghorra.

Stap binnen in het Midden-Oosten en wees welkom bij Fatena Al-Ghorra.
Deze bijzondere Palestijnse dichteres werd geboren in Gaza City en kwam na een bewogen leven in Antwerpen terecht. Naast haar woorden bracht ze ook haar dromen mee. De grootste droom? Een literaire ontmoetingsplek creëren waar toonaangevende dichters van hier en elders elkaar ontmoeten. Met haar poëziesalon blaast ze nieuw leven in een belangrijke Arabische traditie. De beste dichters van twee werelden gaan hier met elkaar in dialoog.

Deze speciale editie van het salon staat in het teken van de literaire canon. Peter Holvoet-Hanssen en Arno Van Vlierberghe gaan parelduiken in de Arabische canon, Fatena Al Ghorra, Nasr Jamil Shaath en Mona Al Assi ontdekken juweeltjes in de Nederlandstalige canon. Samen gaan we op poëtische schattenjacht. Eén parel is alvast gevonden: wereldster Kamilya Jubran komt de sterren van de Gentse hemel zingen.

Met: Peter Holvoet-Hanssen, Arno Van Vlierberghe, Fatena Al Ghorra, Nasr Jamil Shaath, Mona Al Assi en special guest Kamilya Jubran.

Waar: De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent

Wanneer: Dinsdag 15 mei 2018 om 20u.

Meer info en tickets vind je via de website van De Centrale.

Een productie van VONK & Zonen met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren i.s.m. met de KANTL en De Centrale.

  Deel deze pagina